Interview Marjoleine Wassenaar

Ravesteijn Infra & Telecom BV ( RIT ) is opgericht door de broers Patrick en Gerard Ravesteijn en zet zich onder andere in bij het onderhoud en de plaatsing van glasvezel- en koperkabels ten behoeve van telefoonverbindingen.
Marjoleine Wassenaar is nu enkele jaren werkzaam bij RIT en houdt zich voornamelijk bezig met de project- en voorraadadministratie. Deze administratie wordt bijgehouden met de projectadministratie software AANPAK, ontwikkeld door Astecom Business Software.
Voorheen was zij werkzaam bij Ravesteijn Kabel & Montagewerk en bij BAM Infratechniek.

“Begin 2010 ben ik begonnen bij Ravesteijn Kabel & Montagewerk. Ik heb daar door een spoedgeval binnen zeer korte tijd mijzelf AANPAK eigen moeten maken. In het begin is het ietwat inkomen maar de manier van werken binnen de software spreekt eigenlijk voor zich. Het is een eenvoudig opgezette projectadministratie. Je kunt er wel al je projectinformatie in zetten en er weer uit halen. De diverse overzichten zijn eenvoudig op te vragen en eventueel in Excel te bewerken.

Ik ben binnen Ravesteyn uitgegroeid tot systeembeheerder van AANPAK. Ik was hierbij het verbindingspunt tussen Ravesteyn en Astecom. Ik overlegde samen met Astecom over nieuwe mogelijkheden en aanpassingen binnen AANPAK.”

Projectadministratie op maat

AANPAK is begin jaren 90 door Astecom ontwikkeld. Zoals veel software uit die periode was AANPAK toen voorzien van character based menu’s. Begin 2009 is er begonnen om de software compleet om te bouwen naar een grafische interface. Hiermee is AANPAK altijd doorontwikkeld en verbeterd, waarbij Ravesteyn hun wensen steeds kenbaar heeft kunnen maken.
De projecten worden binnen AANPAK zeer centraal geregeld. Binnen één programma worden gegevens zoals te besteden uren, benodigd materiaal, kosten derden, documenten en verrekenstaten aan een project gekoppeld. De uren van het eigen personeel en de uren die gemaakt zijn door derden, worden in AANPAK apart geregistreerd en binnen het project weergegeven. Het is hierdoor ook direct inzichtelijk wat de (verwachte) kosten en baten van een project zijn.

Begin 2013 is Ravesteyn Kabel & Montagewerk B.V. samengegaan met BAM Infratechniek Telecom B.V. Marjoleine is door deze fusie bij BAM Infratechniek gaan werken.
“Bij BAM Infratechniek werkte men niet met AANPAK maar met Metacom. Dit programma kwam op sommige punten niet overeen met onze werkwijze. Het was af en toe dan ook lastig om hier aanpassingen in doorgevoerd te krijgen.”

Na een korte tijd bij BAM Infratechniek gewerkt te hebben besloot Marjoleine in 2014 om te gaan werken bij Ravesteijn Infra en Telecom B.V.

“Ik kreeg een telefoontje van Gerard Ravesteijn waarbij hij vroeg of ik voor RIT zou willen gaan werken. RIT werkt met AANPAK en mijn jarenlange ervaring met AANPAK was ook één van de redenen dat ik gebeld werd, omdat ik hierdoor nieuwe werknemers wegwijs kon maken met de software. Ik heb niet getwijfeld en ben in juli 2014 begonnen met werken bij RIT .

Tot op heden werkt men bij RIT met volle tevredenheid met de AANPAK projectadministratie. De software is nog steeds volledig toegespitst tot de bij RIT gewenste bedrijfsprocessen.
“We zien niet vaak dat er aanpassingen gewenst zijn binnen AANPAK, maar als er een keer iets is dan wordt dit goed en snel opgepakt door Astecom. Ik zou de software dan ook zeker aanraden voor bedrijven die baat hebben bij een soortgelijke oplossing. Er zullen misschien per soort bedrijf wel enkele aanpassingen moeten worden doorgevoerd, maar de basis is gewoon goed.”