Voorraadsoftware interview Corim Dental Products

Corim Dental Products B.V. is ruim 35 jaar één van de toonaangevende leveranciers in tandheelkundige verbruiksmaterialen. Corim levert aan tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten. Op de website https://www.corimdental.nl/ zijn de producten door de klanten te bekijken en te bestellen. Astecom Business Software voorziet Corim al meer dan 25 jaar van  maatwerksoftware oplossingen. Er wordt gebruik gemaakt van onze facturering- en voorraadsoftware Favor Dental en financiële boekhoudsoftware Finast. Deze twee software systemen zijn aan elkaar gekoppeld, zodat de aangemaakte facturen en voorraadmutaties direct worden doorgeboekt in het financiële gedeelte van de administratie.

De contacten tussen Astecom en Corim lopen via Wilfred van Est. Wilfred is 44 jaar en vader van drie kinderen. In 1996 is hij als magazijnmedewerker bij Corim in dienst gekomen. Wilfred heeft bij Corim Dental Products een snelle groei doorgemaakt en is nu verantwoordelijk voor Sales aan de tandheelkundige Professie en de daarbij behorende activiteiten.
In zijn vrije tijd is hij graag buiten sportief bezig met Highland Games, waarin hij in 2016 Nederlands Kampioen Master is geworden.

Voorraadsoftware op maat

Corim Dental Products gebruikt al jaren voorraadsoftware Favor Dental.
Favor Dental is ontwikkeld als groothandelspakket voor tandheelkundige verbruiksartikelen. De basis van deze software is het invoeren en onderhouden van alle artikelen, die door Corim worden geleverd aan haar klanten. Het maken van samengestelde artikelen en staffel- en actieprijzen zijn hierin standaard mogelijkheden. Ook kunnen de automatisch gegenereerde besteladviezen met één druk op de knop verstuurd worden naar de leveranciers. De eveneens door Astecom ontwikkelde webshop communiceert gemakkelijk met Favor Dental. Daarnaast heeft Astecom voor een aantal groothandelsklanten het mogelijk gemaakt om een eigen webshop in te richten, waarin de artikelen van Corim worden getoond maar dan wel met de prijzen van de betreffende klant.

Wilfred: ‘We maken al heel erg lang gebruik van Favor Dental. We zijn het meest tevreden over het automatiseren van het verzenden van de veiligheidsinformatiebladen naar de VGT en het vereenvoudigen van het bestellen en uitleveren van speciale bestelde artikelen.
Als er aanpassingen nodig zijn dan worden deze vrij snel geïmplementeerd. Met maatwerk kun je snel schakelen met oplossingen die nodig zijn om bedrijfsprocessen te optimaliseren.’

Finast financiële boekhoudsoftware

Begin 2016 is bij Corim de financiële boekhoudsoftware Finast in gebruik genomen. Dit programma is ook een eigen ontwikkeling van Astecom Business Software en is bij Corim gekoppeld aan Favor Dental.
Finast wordt dagelijks door ongeveer 5 medewerkers van Corim gebruikt om de financiële administratie bij te werken.

Wilfred:  ‘We ervaren in de praktijk veel gemak van de diverse overzichten die we af kunnen drukken, zoals grootboekkaarten en historiegegevens . Tevens kunnen we veel informatie naar Excel exporteren, hetgeen ook erg handig is voor bijvoorbeeld de accountant. Het vereffenen van crediteuren- en debiteuren facturen werkt eenvoudig en het aanpassen van factuurboekingen is erg gemakkelijk. Waar we het meeste profijt van hebben, is de maandelijkse afsluiting die nu minder complex is dan voorheen.’

Wilfred werkt al jaren naar volle tevredenheid bij Corim.
Wilfred: ‘Ik zie mezelf nog wel een langere tijd werken bij Corim Dental Products. Ik wil de komende jaren nog meer doorgroeien in het management en meer verantwoordelijke taken op mij nemen.’

Astecom Business Software hoopt Corim Dental Products nog jaren bij te staan. Als bedrijf kunnen we er trots op zijn dat er al vele jaren naar tevredenheid gebruik wordt gemaakt van onze software.