Nieuwe webshop Bakkerij van Blijderveen

Astecom heeft voor Bakkerij van Blijderveen een compleet nieuwe website en webshop gerealiseerd. Bakkerij van Blijderveen is een ambachtelijke warme bakker en al sinds 1993 een begrip in Geldermalsen en omstreken.  In de bakkerij wordt op een ambachtelijke wijze het lekkerste brood en banket gemaakt.  Samen met hun vakbekwame medewerkers streven zij er naar om een kwaliteitsproduct te leveren tegen een eerlijke prijs.

De webshop bevat ruim 300 producten en deze zijn verdeeld in verschillende categorieën. Door middel van het verdelen van de producten in categorieën wordt er overzicht gecreëerd op de website. Deze categorieën zijn flexibel opgezet en er kunnen verschillende extra opties ingesteld worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een foto of tekst te uploaden of de taart te laten snijden.

Bij het plaatsen van een bestelling via de webshop zijn er verschillende leveringsmogelijkheden, namelijk ophalen of bezorgen. Bij de keuze voor bezorgen worden er, afhankelijk van de postcode,  bezorgkosten berekend. Afhankelijk van de gekozen leveringsmethode zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar.
Alleen binnen de opgegeven postcodes is er de optie om de bestelling te laten bezorgen. Via een kalender scherm kan de gewenste bezorg of ophaaldatum worden aangegeven, waarbij bestellingen voor de volgende dag tot 17.30 geplaatst kunnen worden. Er kan alleen contant worden afgerekend bij bezorging als het factuuradres gelijk is aan het verzendadres. Indien dit afwijkt dan zal iDeal beschikbaar zijn om mee te betalen.

Webshop

De webshop is opgezet door middel van WooCommerce. WooCommerce is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid bied alles te verkopen op een mooie manier. Gebouwd om naadloos te integreren met WordPress. WooCommerce is ’s werelds favoriete eCommerce oplossing die zowel shop eigenaren als ontwikkelaars alle controle geeft. WooCommerce wordt door meer dan 380.000 online retailers gebruikt. Het komt er op neer dat WooCommerce nu op 30% van alle online winkels draait, meer dan welk ander platform dan ook.  De WordPress plugin heeft aanzienlijke populariteit aangetrokken omdat het basisproduct, naast vele extensies en plug-ins, gratis is met eindeloze flexibiliteit en toegang tot honderden gratis en premium WordPress uitbreidingen. Daarnaast zijn er duizenden betaalde add-ons voor vaste prijzen.

Drukbezocht

Het originele plan was om de nieuwe webshop begin 2017 live te zetten. Het werd alleen al snel duidelijk dat de huidige webshop steeds meer problemen ging veroorzaken. Op het laatst werkte de webshop helemaal niet meer. Er is toen in goed overleg met Bakkerij van Blijderveen besloten om de vernieuwde site alsnog in 2016 af te maken. Astecom heeft het samen met Bakkerij van Blijderveen mogelijk kunnen maken om ruim voor de jaarwisseling de nieuwe en verbeterde webshop live te krijgen.

De webshop staat nu al een paar weken live en klanten maken gretig gebruik van de nieuwe functionaliteiten. Elke dag weer stromen de bestellingen binnen, die verschillen van luxe verjaardagstaarten tot heerlijk vers gesneden brood. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is het voor zowel Bakkerij van Blijderveen, als voor de klant, een geruststellend gevoel dat de nieuwe webshop goed werkt. De klanten grijpen hierdoor niet mis en de bakker kan zich voorbereiden en de drukte ondervangen.