PxPlus applicaties voor tablets

Tablets zijn al jaren een draagbaar en handelbaar alternatief voor desktops of laptops. Tablets worden nog steeds veel gebruikt voor bijvoorbeeld het versturen van emails, het kijken van films of voor het regelen van bankzaken. Maar hedendaagse tablets kunnen ook prima voor bedrijfsdoeleinden gebruikt worden. Bij Astecom zijn we bezig om een aantal PxPlus applicaties voor tablets te ontwikkelen.

Doordat de tablets kwalitatief steeds beter worden kunnen er makkelijker business applicaties op worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het invullen van roosters, het tekenen van goederenbonnen of het bestellen van hapjes en drankjes in een restaurant. Tablets kunnen ook te allen tijde gebruik maken van het internet, door middel van wifi of andere mobiele netwerken.
Ook in warenhuizen en op bouwplaatsen worden tablets steeds vaker gebruikt, mede dankzij het gebruik van zogenaamde ‘rugged’ tablets. Deze tablets zijn stootbestendig en hebben krasbestendige beeldschermen.

Vooruitgang door techniek

De afgelopen jaren heeft PVX Plus Technologies de software PxPlus steeds verder ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk geworden om gemakkelijker software te ontwikkelen die perfect toegespitst kan worden op mobiele apparaten. Door de verbeterde designopties kunnen de applicaties optimaal worden ontwikkeld voor touchscreen. Functionaliteiten zoals het in kunnen voeren van handtekeningen, het direct toe kunnen voegen van foto’s en het inplannen van rij-routes is allemaal mogelijk. Ook kunnen er applicaties worden ontwikkeld die automatisch meeschalen wanneer de venstergrootte wordt aangepast, dit wordt ook wel ‘responsive design’ genoemd. Hierdoor is het mogleijk om betere PxPlus applicaties voor tablets te ontwikkelen.

Ook mede dankzij de komst van iNomads, waarmee online applicaties worden ontwikkeld, kunnen business applicaties steeds meer via een tablet gebruikt worden. Inomads applicaties kunnen via elke webbrowser benaderd worden, waardoor de software toegankelijker wordt.
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Windows tablet dan kan de PxPlus applicatie overal ter wereld functioneren, ongeacht of er een internet verbinding beschikbaar is. De nieuwere Windows tablets zijn veelal uitgerust met Intel processoren, waardoor het mogelijk is om PxPlus software direct op de tablet te gebruiken.

Tablet applicaties in de praktijk

Astecom heeft voor haar klant Gielissen Interiors | Exhibitions | Events een applicatie ontwikkeld die wordt gebruikt op de beursvloer. De applicatie dient als ondersteuning bij de werkzaamheden van de medewerkers op de beursvloer. Het verschilt per beurs hoeveel medewerkers de applicatie gebruiken, maar dit is dynamisch in te stellen.
Er kan bijvoorbeeld per stand worden nagekeken welke artikelen een stand heeft besteld. Dit geldt ook voor friesteksten, visuals en stand plattegronden. Ook kan er op een gemakkelijke manier worden bekeken of een stand gekozen heeft voor ‘vroege opbouw’ met de daarbij behorende informatie. De zoekfunctie maakt het hierbij zeer eenvoudig om de gegevens van een stand op te zoeken.
Zodra de tablet in het bereik komt van een WIFI access point kan er worden gesynchroniseerd met de server. Dit zorgt er voor dat de meest recente data op de tablet wordt weergegeven.
Doordat de medewerkers voorzien worden van actuele gegevens kunnen ze hun werkzaamheden sneller en effectiever uitvoeren en daarbij de service naar de klant vergroten.

Voor meer informatie over de bruikbare toepassingen van business based tablet applicaties kunt u met ons opnemen. Dit kan via mail (info@astecom.nl) , telefonisch contact (0344-577229). Overige gegevens zijn te vinden op onze contactpagina.