FavorIT Groothandel Software

HomeFavorIT Groothandel Software

FavorIT Groothandel Software


FavorIT is maatwerksoftware en wordt gebruikt door een groothandel in reclameartikelen en relatiegeschenken.
De software wordt gebruikt voor het onderhouden, bedrukken en verkopen van reclameartikelen.
De verkoop van deze producten is per telefoon en via internet, waarbij de online webshop gekoppeld zit aan de softwareapplicatie.

Debiteuren/crediteuren

Debiteuren en crediteuren zijn gemakkelijk in te voeren binnen FavorIT. Hierbij kunnen er verschillende adressen worden toegekend, zoals bijvoorbeeld bezoek-, post– en factuuradressen. Voor debiteuren is ook de kredietlimiet in te voeren, waardoor het mogelijk is bij een bepaald limiet niks meer uit te leveren naar die klant.

Uitgebreide artikel database

Artikelen kunnen worden aangemaakt binnen FavorIT, waarbij er ook samengestelde artikelen in te voeren zijn. Een artikel kan verschillende samenstellingen hebben, wanneer er bijvoorbeeld verschillende kleuren en/of vormen beschikbaar zijn.

Automatisch de voorraad bijvullen

Er kan een prognose worden getoond van het verwachte aantal verkochte artikelen, gebaseerd op cijfers van voorgaande jaren en kan er een besteladvies worden gegenereerd. Bij het besteladvies wordt rekening gehouden met mogelijke levertijden en wordt er voor gezorgd dat er bestelbare aantallen worden gegenereerd. De kosten voor het verzenden worden meegerekend in de verkoopprijs.
De prognose en het besteladvies zijn tevens handmatig aan te passen.

Magazijnlocaties

Wanneer er een artikel binnenkomt dan wordt er via FavorIT een voorstel gegeven waar dat deze in het magazijn geplaatst kan worden.
Het magazijn is opgedeeld in volle dozen en losse artikelen. Wanneer de losse artikelen opraken dan wordt er een looporder aangemaakt om de voorraad aan te vullen.
Op basis van de verkooporder worden de artikelen weer uitgeleverd aan de klant. De artikelen kunnen dan zowel onbedrukt als bedrukt geleverd worden. Er wordt een digitale proefdruk gemaakt en deze wordt automatisch naar de klant gestuurd. Na goedkeuring gaan de te bedrukken artikelen eerst naar de drukkerij. Daarna worden zowel de bedrukte als de onbedrukte artikelen via de rollerbaan met barcode identificatie naar de vrachtwagen geloodst.

Altijd de actuele artikelstatus

De status van het artikel wordt bijgehouden via scanterminals. Ook is het mogelijk bestellingen via voice-picking af te handelen. De headset die de medewerker op heeft geeft automatisch door welke artikelen er gepakt moeten worden, vervolgens worden de artikelen gelijk uit het systeem geboekt.

2020-10-21T12:13:24+02:00
Go to Top