Favor Medical


Favor (kort voor Facturering, Voorraad en Orderentry) is een groothandelspakket.
Het is mogelijk om Favor uit te breiden met klantspecifieke wensen en/of eisen. Vanuit de bestaande Favor software is Favor Medical ontstaan, met branchegerichte uitbreidingen voor de medische sector.

Artikelen

Het invoeren en onderhouden van artikelen is de kern van Favor Medical.
Er zijn verschillende prijskolommen op te geven voor de ingevoerde artikelen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om gestaffelde kortingen in te geven.
De inkoopprijs per artikel kan een gemiddelde inkoopprijs of een vaste verrekenprijs zijn.
De actuele voorraad kan in het artikelscherm gemakkelijk bekeken worden.
Ook is het mogelijk om eenvoudig te zien hoeveel eenheden er van een artikel reeds besteld zijn en hoeveel er in backorder staan.

Bestellen

Het is mogelijk om een besteladvies aan te maken op basis van de minimale en maximale voorraad van het artikel. De aangemaakte bestelbon, wanneer het besteladvies definitief wordt gemaakt, kan naar de leverancier gemaild worden.
De pakbonnen kunnen in het systeem worden ingevoerd wanneer de goederen binnenkomen.
Onverwachte voorraadverschillen kunnen via het systeem rechtgetrokken worden. Ook bij het herwaarderen van de voorraad, wanneer bijvoorbeeld de vaste verrekenprijs wordt gewijzigd, gaat perfect binnen Favor Medical.

Orderentry

Verkooporders worden per debiteur vastgelegd. Bij het aanmaken van de verkooporders wordt er rekening gehouden met de staffels, prijsafspraken, acties en de beschikbare voorraad.
Er kan na het ingeven van de verkooporders een picklijst aangemaakt worden. Alle artikelen op deze picklijst worden dan uit het magazijn gehaald en voor transport klaargezet.
Leveringen op deze picklijst kunnen gemuteerd worden op de order, wanneer bijvoorbeeld sommige artikelen niet op voorraad zijn. Ook is het mogelijk om voor elke zending een factuur te maken. In dit geval is deze factuur ook gelijk de pakbon.
Wanneer de debiteur per maand betaald wordt er wel per levering een pakbon meegeleverd. Aan het einde van de maand krijgt de klant een factuur voor de geleverde artikelen.

Webshop

De mogelijkheid bestaat om aan Favor Medical een webshop te koppelen. Alle prijsafspraken en artikelinformatie worden aan de website doorgegeven. Hierdoor worden altijd de voor de desbetreffende debiteur geldende prijzen getoond wanneer men inlogt op de website.
Bestellingen kunnen door de klant op de webshop worden ingegeven. Alle bestellingen worden verwerkt en doorgegeven aan Favor Medical.
Het uiterlijk en het technische gedeelte van de webshop worden verzorgd door Astecom Websites.