MySQL in combinatie met PxPlus

MySQL is een relationeel database managementsysteem. Een relationele database slaat data op in aparte tabellen (tables ) in plaats van in één lange lijst. Een groot voordeel hiervan is snelheid en flexibiliteit. MySQL werkt onder veel verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Linux en macOS. Hierdoor is het mogelijk om de database op bijna ieder apparaat te gebruiken.

Een MySQL database kan onder andere gebruikt worden bij het opslaan van gegevens van een website en is één van de meest populaire open source databasesystemen. Tegenwoordig is het de basis van een breed scala aan internettoepassingen en stand-alone software.

Opgeslagen gegevens kunnen bijvoorbeeld gaan over de gebruikers van een website, zodat deze profielen aan kunnen maken. Ook kun je de database gebruiken om informatie over je bezoekers te verzamelen waarmee dan weer statistieken kunnen worden gemaakt. Daarnaast kun je op basis van de informatie in een MySQL database een complete gevulde website maken. Heb je bijvoorbeeld een MySQL database met gegevens over films, acteurs en regisseurs, dan kun je een complete filmwebsite opzetten.

Het is zeer gebruikelijk om een MySQL database te normaliseren. Hierdoor worden dubbele gegevens voorkomen. Gegevens worden verdeeld over meerdere, aan elkaar gerelateerde tabellen, en komen bij voorkeur maar één keer voor. De database is hierdoor kleiner, duidelijker én is sneller toegankelijk.

Astecom Websites maakt voor het ontwikkelen van websites altijd gebruik van de MySQL database. Het is dan ook wereldwijd de meest toegepaste database. Eén van de grote voordelen van MySQL is dat het gratis te gebruiken is. Er zijn ook betaalde versies maar het is niet verplicht hiervan gebruik te maken.

PxPlus en MySQL samen

Het is vanuit PxPlus mogelijk om gegevens in de MySQL databases te lezen en om hier gegevens naar toe te schrijven. Hierdoor kunnen websites bijvoorbeeld real-time samenwerken met een PxPlus back-office applicatie. Andersom geldt dit ook, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld bestanden te uploaden via de website en deze direct beschikbaar te maken in de back-office applicatie.
Astecom werkt voor één van zijn klanten aan een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. Binnen dit systeem kunnen bestanden/documenten beoordeeld en waar nodig goedgekeurd worden. De bestanden worden vervolgens real-time gesynchroniseerd. De documenten kunnen, door de klanten van de klant,  via een online applicatie worden geüpload en gecategoriseerd.
De applicatie synchroniseert direct met de PxPlus applicatie zodat alle gebruikers de benodigde documenten in kunnen zien. De documenten worden hierbij automatisch aan de juiste gegevens in de PxPlus applicatie gekoppeld.

De clouddienst kan per project vanuit PxPlus automatisch worden opgezet. Denk hierbij aan het aanmaken van de complete mappenstructuur, evenals het aanmaken van alle gebruikers met daaraan gekoppelde rechten. Ook de MySQL database wordt per project op een server automatisch ingericht. Een automatische inlog vanuit andere beveiligde omgevingen behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Denkt u dat deze clouddienst applicatie u kan helpen, neem dan contact met ons op via mail (info@astecom.nl) of via telefonisch contact (0344-577229). We doen ons uiterste best om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de beste oplossing te zoeken.