INTERVIEW LEN VASSOS OVER PXPLUS

Len Vassos heeft een lange geschiedenis bij PVX Plus Technologies Ltd. Vorig jaar is hij gepromoveerd naar de functie Director of Development. Astecom heeft een interview met hem gehad over zijn rol binnen het bedrijf en zijn visie op de toekomst van PxPlus.

In november 2013 is Len Vassos begonnen bij PVX Plus Technologies Ltd als Software Development Manager. Hij was verantwoordelijk voor de development- en support teams en het in kaart brengen van mogelijke verbeteringen. Sinds zijn promotie heeft hij die taak tot een hoger niveau weten te brengen en houdt hij zich ook meer bezig met de businesskant van het bedrijf.

PxPlus wordt onderhouden door een gedreven developmentteam van 6 personen, bestaande uit developers, QA analisten en technical writers. Samen hebben ze meer dan 100 jaar aan softwaredevelopmentkennis in huis. Dit team wordt nog eens extra versterkt door verschillende andere specialisten uit de branche.

“We heb een fantastisch gemotiveerd team dat zeer goed samenwerkt. We zijn elke dag bezig om PxPlus naar een hoger niveau te tillen en om uitbreidingen te implementeren die onze klanten van ons verwachten. Met dat in gedachten is het een genot om elke dag naar werk te gaan en om deel uit te maken van dit team.”

ONLINE UPDATE FEATURE

Eén van deze verbeteringen is de manier hoe PxPlus tegenwoordig wordt geüpdate. Vanuit het vernieuwde Online Update scherm kan er gemakkelijk en overzichtelijk bekeken worden welke updates er beschikbaar zijn.

“Ik ben zeer tevreden met deze feature. De Online Update mogelijkheid werkt veel beter dan verwacht. Het zorgt ervoor dat probleemoplossingen en kleinere verbeteringen veel sneller naar onze klanten uitgerold kunnen worden. Anders dan andere software programma’s, waar updates worden geforceerd, kun je binnen PxPlus zelf beslissen wanneer je welke update installeert. Hierbij is het ook mogelijk om de versie te kiezen die je wilt installeren.
Op onze technische conferentie, 
DireXions+ 2016, hebben we aangekondigd dat we, in plaats van elke 18 maanden, jaarlijks een nieuwe versie van PxPlus uit zullen brengen. Op deze manier kunnen we inspelen op de veranderlijke technologische vooruitgangen en sneller features uitbrengen.”

DIREXIONS+

DireXions+ is de jaarlijkse conferentie van PVX Plus Technologies, waarbij Len en het overgrote deel van het PxPlus team meehelpen aan de workshops en presentaties. Dit jaar werd deze weer gehouden in Toronto, Canada, en trok bezoekers uit de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa. In twee dagen tijd werden alle nieuwe features van PxPlus 2016 onder de aandacht gebracht en was er ook ruimte voor onder andere een hand-on workshop, genoeg mogelijkheden tot netwerken en een museumbezoek.

“DireXions+ 2016 was een groot succes! We hadden dit jaar 10% meer bezoekers dan vorig jaar. Zoals altijd waren we weer blij verrast door het aantal enthousiaste bezoekers.
Ook de presentaties werden zeer goed ontvangen. Deze presentaties waren dit jaar anders ingericht dan voorgaande edities. In plaats van het alleen maar presenteren van de verbeteringen hebben we nu een meer praktische insteek gehanteerd. We demonstreerden relevante voorbeelden waarin uitdagingen werden opgelost door middel van de nieuwe features. Alle aanwezigen kregen de presentaties en demoprogramma mee zodat ze er zelf mee aan de slag konden.

Op de derde dag werden optionele workshops gehouden waarbij klanten met de nieuwe functionaliteiten konden werken, zoals Data Mirroring, inclusief mirroring in de cloud, en om schermen te maken die geschikt zijn voor zowel desktops als mobiele apparaten, door middel van Responsive Design.
De voortgang van de conferentie was live te volgen op ons 
DireXions+ dashboard, dat ook via PxPlus werkt.

Het organiseren van een zo grote meeting als DireXions+ kost altijd een aantal maanden. Dit komt niet alleen door de presentaties die geregeld moeten worden maar ook het plannen van accommodaties, maaltijden en alle andere speciale evenementen (zoals workshops) kost veel tijd. Het is een hele onderneming en het geeft veel voldoening om er later op terug te kijken en te realiseren dat het weer een geslaagde bijeenkomst was.”

CONFERENTIE OP ZEE

“Tijdens de conferentie hebben we ook al de data voor DireXions+ 2017 gepresenteerd. De volgende PVX Plus Technische Conferentie wordt gehouden aan boord van de Royal Caribbean International’s Allure of the Seas van 10 tot 17 september 2017. Er is nog genoeg tijd om dit te kunnen plannen en we hopen onze Europese klanten te mogen zien aankomend jaar.”

Noteer deze data in uw agenda en ontmoet Len Vassos en het PxPlus team.

VOOR KLANTEN, DOOR KLANTEN

Tijdens de netwerkbijeenkomsten op DireXions+ bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met één van de developers van PVX Plus Technologies. Op deze manier kunnen bezoekers ook nieuwe functionaliteiten en/of suggesties voor ideeën aanbrengen voor het product.

“Tijdens de afgelopen DireXions+ hebben we weer een aantal suggesties voor uitbreidingen gekregen. Dit is altijd één van de redenen waar ik naar uitkijk tijdens DireXions+. Tijdens de netwerkmeetings kunnen we voldoende tijd besteden aan gesprekken met onze klanten en kunnen we ingaan op eventuele problemen waar men tegenaan loopt. Vaak kunnen we dan ook eigenlijk direct al melden dat de functionaliteit al in PxPlus aanwezig is.
We hebben ook een helpdesk en een actieve community mailinglist waar vragen en/of problemen naartoe gestuurd kunnen worden. En uiteraard hebben we van Astecom ook een groot aantal uitstekende verzoeken gehad die zijn toegevoegd aan PxPlus.

Het is geen vast gegeven welke ideeën er wel- en niet worden toegevoegd aan PxPlus. Dit varieert aan de hand van de wens van de klant en de complexiteit van het verzoek. Complexe features die worden aangevraagd door meerdere klanten krijgen uiteraard een hogere prioriteit dan wanneer maar een enkeling deze feature aanvraagt. Wat kleinere features worden vaak gewoon verwerkt in de nieuwste versie van PxPlus, of de feature nou door veel of weinig klanten is aangevraagd.”

DE TOEKOMST VAN PXPLUS

PxPlus wordt ook continu up-to-date gehouden om in te haken op de veranderingen in de business. Len en het gehele PxPlus team zorgen ervoor dat de nieuwste technologie, protocollen en interfaces in de gaten gehouden worden en dat deze toegevoegd worden, zodat PxPlus de technologie steeds een stapje voorblijft. Hierdoor blijft PxPlus een moderne programmeertaal met een hoog draagvlak.

“De PxPlus Development Suite helpt al 30 jaar lang bedrijven met het designen, ontwikkelen, testen en releasen van moderne software. PxPlus is ontwikkeld met het bedrijfsleven in het achterhoofd en doet niet onder voor andere programmeertalen. Het levert een sterk software-ontwikkelpakket met een verscheidenheid aan tools, zoals een geïntegreerde File Maintenance Generator,  Report Writer, Query System en nog veel meer nuttige standaardtools. Door deze tools wordt het ontwikkelproces versneld en de kosten voor de klant gedrukt.”

KRACHT DOOR EENVOUD

PxPlus heeft standaard al een hoop voordelen die bij andere ontwikkeltalen soms afwezig zijn. Zo hoeven PxPlus programma’s bijvoorbeeld niet gecompileerd te worden en kunnen aanpassingen ‘on the fly’ doorgevoerd worden. Hierdoor wordt de tijd die nodig is voor het ontwikkeltraject en de, mogelijk te verlenen, helpdeskondersteuning drastisch verminderd.
De programmeertaal is gemakkelijk te begrijpen. PxPlus’s core development language is afgeleid van Basic waardoor het snel opgepakt kan worden. Het leerproces kan sneller waardoor het minder tijd in beslag neemt om werknemers in te werken. Desalniettemin kan er binnen PxPlus gewoon gewerkt worden met bijvoorbeeld OOP (Object Oriented Programming), XML en JSON. Ook zijn programma’s meertalig te maken door gebruik te maken van de ingebouwde taal-database. Verder is PxPlus voor een groot aantal operatingsystems te gebruiken en hoeft hiervoor de programmeer-code niet aangepast te worden.

Het gedreven team van Len Vassos werkt er elke dag aan om het beste uit PxPlus te kunnen halen. Door de continue stroom van nieuwe of verbeterde features heeft de ontwikkelsoftware een rooskleurige toekomst voor zich.

“Onze voornaamste taak ligt bij het waarborgen van de kwaliteit van PxPlus. We zijn altijd bezig met het verbeteren van de software, maar op het moment richten we ons vooral op Web deployment, User Interface uitbreidingen en het verbeteren van de development toolkit. Ook willen we onze klanten de tools aanreiken om nog sneller en gemakkelijker hun producten toegankelijk via het internet, mobiele apparaten en om applicaties in ‘the cloud’ aan te bieden. We houden opkomende technologieën scherp in de gaten en onderzoeken welke meerwaarde deze kunnen bieden voor PxPlus.”

De Engelse versie van het interview is hier te vinden.