Detachering

De voordelen van detachering

De veranderingen op de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat het voor werkgevers steeds aantrekkelijker wordt om werknemers op flexibele basis aan te nemen.
Detachering is het lenen van personeel van een derde partij. Dit is iets anders dan bijvoorbeeld het inhuren van medewerkers via een uitzendbureau. De derde partij heeft de medewerkers in dienst en zij kunnen voor een bepaalde periode ingehuurd worden. Formeel gezien is deze derde partij dus de werkgever van de te detacheren werknemer(s). Wanneer een medewerker gedetacheerd is, dan is de inhurende partij de opdrachtgever van de verhurende partij en de medewerker is een ingeleende werknemer.

Astecom Business Software detacheert programmeurs aan ondernemingen waarvan de afdeling software-ontwikkeling tijdelijk een extra ProvideX of PxPlus programmeur nodig heeft. De gedetacheerde programmeur is binnen ons bedrijf opgeleid en heeft een HBO denk- en werkniveau.
We verdiepen ons in de problematiek van de opdrachtgever zodat we ook inderdaad die juiste kandidaat vinden die past binnen uw functie en organisatie.

Indien we om welke reden dan ook niet in staat zijn een eigen programmeur te detacheren, dan putten we uit onze database met externe zelfstandige programmeurs en detacheren die aan u.
U betaalt een uurtarief afhankelijk van het gewenste niveau van de te detacheren programmeur en de afgesproken detacheringsperiode.

Redenen voor detachering

Door te kiezen voor detachering kunt u als werkgever inspringen op de veranderende personeelsbehoefte van uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van professionals bij: langdurig ziekteverzuim, zwangerschapsverlof, hoogseizoen, of bijvoorbeeld voor een project. Uiteraard kan het ook een beleidskeuze zijn om een flexibel werknemersbestand toe te passen binnen uw organisatie.

Wilt u zich als ondernemer richten op uw corebusiness en niet bezig zijn met verloningen, salarisadministratie, ziektebegeleiding en het correct toepassen van de wet- en regelgeving hieromtrent? Dan biedt detachering de juiste oplossing.
Astecom Business Software zorgt voor de administratie, uitbetaling van het salaris en eventueel voor de werving en selectie van uw arbeidskracht. Bovendien dragen wij het werkgeversrisico bij ziekte (doorbetaling van het loon) en bij ontslag (ontslagvergoeding), en dat maakt het voor u natuurlijk extra interessant!

Voordelen

Het grote voordeel van detachering is dat er op deze manier, gemakkelijk en snel, hoogopgeleid personeel uw onderneming kan versterken. Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben.

Het grootste voordeel van detacheren is dat de mensen maar tijdelijk aan uw onderneming gebonden zijn. Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid moet een werkgever binnen maximaal 2 jaar (of 3 contracten) beslissen of ze een medewerker een onbepaalde tijd contract bieden. Wanneer een organisatie kiest voor detachering dan gelden deze regels voor de medewerker uiteraard niet voor uw onderneming.

Gedetacheerde medewerkers van Astecom Business Software ontvangen een vast salaris. Medewerkers die op basis van detachering bij uw organisatie werken, staan bij Astecom Business Software op de loonlijst. Deze werknemers worden niet meegerekend in de headcount van uw organisatie.

Als de economie in elkaar zakt of u heeft financieel wat minder ruimte, dan hoeft u geen medewerkers te ontslaan. Ook is het goed voor uw bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in uw onderneming te hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij u werken en een verse aanstroom van nieuwe mensen is ideaal.